MBO opleiding: marketing medewerker

marketing opleiding

Tijdens deze opleiding leer je alles over promoten van producten, diensten of evenementen. Als medewerker marketing en communicatie ben continu bezig om je creatieve gedachten te verleggen. Je houd je bezig in online en offline marketing en maak je hiervoor promotie. De ene keer gaat het over het schrijven van een leuke, overtuigende tekst en de andere keer houd je je bezig met het maken van promotie. Deze opleiding is een goede voorbereiding voor het hbo maar ook een mooie stap in het bedrijfsleven. De opties zijn eindeloos en je kunt in elke branche terecht. Je hebt baankansen genoeg! Het is een creatieve maar ook zeker uitdagende opleiding.

Waar houd jij je tijdens de opleiding mee bezig? 

 • Je voert marktonderzoeken uit
 • Je bedenkt oplossingen voor communicatie en marketingvraagstukken
 • Je onderhoud websites 
 • Je maakt websites 
 • Je ontwikkelt promotiemateriaal
 • Je leert online middelen inzetten
 • Je leert offline middelen inzetten
 • Je leert organiseren van evenementen en open dagen
 • Je leert op de juiste manier communiceren buiten het bedrijf en binnen het bedrijf
 • Je geeft voorlichtingen en presentaties

Tijden de opleiding zul je de basisvakken krijgen, zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaanbegeleiding. Hiervoor doe je ook examen. Buiten deze vakken heb je ook keuzedelen die je moet volgen buiten de normale vakken. Tijdens de opleiding leer je alles over marketing en communicatie. Daarom krijg je ook commerciële calculaties, basis marketing en communicatie, marketingplanning, (online) marketing, (online) communicatie en marktonderzoek. Ook loop je elk jaar 10-15 weken stage bij een erkend leerbedrijf die je zelf uitkiest, wij zullen uiteraard daarbij helpen.

In deze opleiding leer jij:

 • Het presenteren en pitchen van je ideeën 
 • Opstellen en beoordelen van je teksten
 • Onderzoeken doen 
 • Creatief denken en creatief leren
 • Gebruik van social media
 • Digitale vaardigheden
 • Opstellen van marketing -communicatieplannen
 • Samenwerken in een team
 • Bedenken en uitwerken van promotiemateriaal

Geef een antwoord

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa