Wat is PDCA?

PDCA

Wanneer je problemen moet oplossen, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Een van deze dingen is dan ook PDCA. PDCA kun je gebruiken voor het denken op een probleemoplossende manier. Wanneer je problemen moet oplossen, is het soms lastig om dit meteen uit het niks te doen en daarom zijn er systemen ontwikkeld voor het probleemoplossend denken. Deze systemen kun jij gebruiken zolang je er maar genoeg vanaf weet. Daarom kun je hier alles vinden over wat jij moet weten van pdca. Ook vind je hier alles wat je nodig zult hebben wanneer je wilt werken met pdca..

Wat is pdca en waarvoor is het?

PDCA is een cirkel waar de stappen in staan die je moet volgen of kunt volgen wanneer je een probleem wilt oplossen. De stappen gaan als volgt. Plan, Do Check Act. Het komt er op neer dat je eerst altijd moet starten met een plan. Vervolgens Moet je iets gaan doen met dit plan. Daarna controleer je alles zodat je zeker weet dat het klopt en daarna ga je het plan uitvoeren. Wanneer je je aan deze stappen houdt kan het oplossen van een ingewikkeld probleem opeens erg gemakkelijk worden. Veel mensen weten hier nog niet vanaf en dat is erg jammer. Als je je hier aan houdt, is het een goed idee om hier eerst wel iets meer vanaf te weten.

Waarom is het PDCA belangrijk?

Het PDCA is belangrijk omdat je op deze manier verschillende dingen kunt bereiken waaronder bijvoorbeeld het maken van een goed plan van aanpak. Veel mensen kunnen dit niet zonder een stappenplan en daarvoor is de cirkel en het systeem ontwikkeld. Op deze manieren kun je altijd je probleem oplossen zolang je er maar helder over na blijft denken. Het helpt altijd om deze stappen goed te volgen en na te gaan.

Geef een antwoord

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa